couter0060.JPG

Beste klant,De drijvende krachten achter De Couter zijn wij, Marc Deblieck, uw patron aan het fornuis, en Sandra Ide, uw gastvrouw.Samen gaven wij begin 2015 de vroegere taverne De Eiken Zulle in Pittem een nieuwe bestemming als restaurant met feestzaal. Na 20 jaar restaurant Bruegel uitgebaat te hebben in Zwevezele was het immers tijd voor een nieuwe locatie.

Restaurant De Couter staat voor gezellig genieten in een aangenaam kader van de verfijnde Frans-Belgische keuken en dit volgens de verschillende seizoenen en het dagelijks marktaanbod. Waarom die keuze? Zo’n 36 jaar geleden zette ik, Marc, mijn eerste stappen in de Savarin in Oostende en leerde er zo kennis maken met de klassieke vooruitstrevendheid van Escoffier. Ik ben de verfijning van deze pure keuken altijd trouw gebleven. En ik sta er op om heel vaak nog zelf mijn ingrediënten op de versmarkt te gaan halen. En de producten te brengen wanneer ze op hun best zijn, in de juiste tijd van het jaar.

Maar bovenal: komt u die eerlijke puurheid zelf eens proeven. Met zijn twee, met vrienden, kennissen of familie. Weet dat u aan onze bar nog heerlijk kan genieten van een aperitief met enkele tapas of na het diner nog wat gezellig napraten met een koffie, digestief, glas wijn of wat u ook maar aangenaam vindt…

Van harte welkom, smakelijk, geniet…
Sandra & Marc